jueves, 21 de febrero de 2013

Pulpe de pui umplute, in foietaj

                Pulpe de pui umplute, in foietaj












12 pulpe de pui
1 pachet foietaj ( 800g )
1 lingura vegeta
Sare si piper dupa gust
4 linguri ulei de masline
75g Crema de branza topita Smantana Hochland
75g Creme cu verdeata Hochland
75g Buko Fresh Cheese Provence Arla
1 rodie
1 ou pentru uns
Seminte de susan pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Aceasta reteta este DELICIOASA si inedita. Va recomand sa o incercati, este ideala si pentru meniul de sarbatori. O sa reusiti cu siguranta sa va surprindeti placut invitatii cu aceste pulpe umplute, in foietaj. Sunt extraordinare servite atat calde cat si reci. Asadar sa incepem…
Spalam rodia si o taiem in doua.
Scoatem boabele de rodie intr-un bol, eliminand in totalitate pielita alba care nu este comestibila, adaugam apa peste boabe. Spalam bine boabele si indepartam posibilele pielite care au mai ramas, dupa care punem boabele de rodie intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.
Intr-un castron punem cele trei feluri de branzica (eu va recomand sa folositi tipurile de branzica pe care vi le-am precizat in lista de ingrediente, pentru ca gustul este minunat, puteti insa sa folositi orice alte tipuri de branza doriti). Condimentam cu piper dupa gust si amestecam bine cu o furculita, pana la omogenizare.
Curatam si spalam bine pulpele de pui, dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce pulpele sunt bines curse, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingura de vegeta, piper si sare dupa gust si le amestecam bine pana sunt imbalsamate pe toate partile.
Adaugam peste pulpe si cele 4 linguri de ulei, dupa care amestecam din nou, pana pulpele sunt bine unse pe toate partile.
Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa umplem pulpele si la le infasuram in foietaj. Luam fiecare pulpa in parte, sub pielea fiecarei pulpe punem o lingurita plina de branzica si cateva boabe de rodie.
Dupa ce aluatul de foietaj s-a dezghetat in totalitate, taiem pe lung foaia de aluat, in fasiute de 1,5cm – 2cm.
Luam cate o pulpa umpluta si o fasiuta de foietaj si incepem sa infasuram fasiuta de foietaj, in jurul pulpei umplute, in spirala, plecand din partea inferioara a pulpei si suprapunand putin straturile fasiutei intre ele, astfel incat sa nu fie loc liber intre ele.
Tapetam cu foaie de copt o tava si asezam pulpele astfel invelite in tava, fara a se lipi una de alta. Ungem cu ou batut fiecare pulpa si presaram deasupra susan.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si o lasam la copt timp de o ora, la foc mediu spre iute, atentie, trebuie supravegheat.
Astea fiind spuse si facute nu imi ramane decat sa va urez spor la reteta si pofta mare. Cu siguranta veti ramane surprinsi de gustul minunat si felul inedit in care arata reteta in final.

No hay comentarios:

Publicar un comentario