Pui crocant la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti
1 pui
Pentru pasta cu care ungem puiul
1 lingura margarina
2 linguri ulei de masline
1 lingura vegeta
1 lingura boia dulce de ardei
Sare, piper, usturoi granulat, busuioc uscat, chilly in cantitati dorite de fiecare, dupa preferinte
Pentru garnitura de cartofi:
1 kg cartofi
Sare
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Pentru prepararea pastei cu care am uns puiul, m-am inspirat de la Maya, din reteta ei de Pui cocant si picant, la cuptor.
Intr-un castronel punem 1 lingura vegeta, 1 lingura boia dulce de ardei, piper, sare, chilly, busuioc, si usturoi granulat dupa gust si preferinte, o lingura de margarina, si doua linguri de ulei. Amestecam toate acete ingrediente pana obtinem o pasta omogena.
Luam puiul spalat si curatat in prealabil il ungem bine cu ulei atat in interior cat si in exterior, dupa care il ungem peste tot chiar si sub piele pe unde se poate, cu pasta preparata in prealabil.
Dupa ce am uns bine puiul il introducem in cuptorul cu aer cald in cazul meu, daca nu dispuneti de asa ceva iese foarte delicios si pus intr-un cuptor de aragaz. eu l-am lasat in cuptor in total 60 minute intorcandu-l pe ambele parti, 30 minute pe o parte, 30 minute pe cealalta.
Alaturi de pui, am pregatit o garnitura de cartofi prajiti. Curatam cartofii – cantitatea e la alegerea fiecaruia – ii spalam, ii taiem feliute si ii punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Cand se rumenesc ii scoatem din ulei ii saram si ii servim alaturi de puiul crocant.
No hay comentarios:
Publicar un comentario