jueves, 21 de febrero de 2013

Plachie de crap cu garnitura de orez

           Plachie de crap cu garnitura de orez












1 crap de 4 kg
Pentru plachie:
10 cepe potrivite
10 rosii potrivite pentru dat pe razatoare
4 rosii potrivite pentru taiat feliute
1 lamaie
250ml vin alb
Patrunjel verde tocat
Piper, sare, vegeta dupa gust
Ulei
Pentru garnitura de orez:
450g orez
1l apa
Sare si vegeta, dupa gust
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem felii mai marisoare.
Spalam 10 rosii si le dam miezul pe razatoare, pielita o aruncam.
Spalam 4 rosii si le taiem feliute.
Patrunjelul verde il tocam marunt.
Punem ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam peste ceapa rosiile date la razatoare, amestecam si le lasam impreuna la calit inca vreo 5 minute.
Curatam pestele de solzi, aripioare si organe, il spalam bine, il taiem bucati, eu l-am taiat in doua pe lung pe spinare, apoi l-am taiat bucati. Capul si coada, nu le-am folosit, le-am pus la congelator probabil voi face un bors pe ele.
Punem bucatile de peste pe o tava intinsa, le condimentam bine cu sare, piper si vegeta dupa gust. Stoarcem sucul de la o lamaie peste crap si-l lasam la odihnit cu toate aceste ingrediente pe el, 10 minute.
Intr-o tava punem putin ulei, adaugam ceapa si rosiile calite pe care le intindem ca un pat. Dam deasupra lor un praf de sare.
Punem bucatile de crap (cu pielea in sus) pe patul de legume si adaugam peste feliile de rosii.
Presaram peste bucatile de crap si introducem si intre ele, din abundenta, patrunjel proaspat tocat.
Turnam deasupra crapului 250ml vin alb si ulei peste fiecare bucatica de peste.
Pestele astfel pregatit il introducem in cuptorul preincalzit si il lasam la copt aproximativ 30 minute, nu este nevoie sa-l intoarcem pe ambele parti. Din cand in cand se unge cu sucul din tava pe deasupra. Inaine cu 5 minute de al scoate, putem da focul mai tare.
Dupa 30 minute, scoatem plachia de crap din cuptor, care este frageta si delicioasa si o servim alaturi de o garniture de orez. Este o reteta minunata care este excelenta servita calda, dar este foarte buna si rece.
Aceasta plachie de crap o putem servii langa o garnitura de orez.
Intr-o cratita punem 1l apa, condimentam cu vegeta si sare dupa gust si adaugam orezul ales si spalat in prealabil. Il fierbem 20-30 minute, dupa care este gata de servit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario