Muschiulet de porc in crusta de condimente
2 muschiuleti de porc (au cantarit aproximativ 900g)
Piper boabe, verde, rosu si negru
Coriandru boabe
Menta uscata
Oregano uscat
Sare de mare
Ulei
Pentru sos:
100g unt
2 linguri mustar
4 linguri lapte
Sare dupa gust
Mod de preparare:
Toate condimentele piperul rosu, verde negru, coriandrul boabe, sarea de mare oregano I menta, le punem intr-un mojar si le pisam.
Pregatim muschiuletul de porc, il spalam, dupa care il tamponam cu servetele de hartie, pana se absoarbe surplusul de apa.
Condimentele pisate in mojar, le rasturnam pe un fund de lemn, dupa care tavalim muschiuletul in aceste condimente, pe toate partile, pana isi face o crusta uniforma de condimente.
Taiem muschiuletul in feliute de 2 degete grosime.
Ungem foarte putin o tigaie grill cu ulei (pentru a nu se prinde carnita de tigaie), punem feliutele de muschiulet in tigaia incinsa si le lasam la prajit intre 3-5 minute pe fiecare parte (timpul de prajire depinde de cat de bine facut il doriti, va recomand sa incercati sa nu il prajiti prea mult este mult mai mustos si fraged asa).
Peste feliutele de muschiulet puteti sa adaugati si cateva linguri de sos de mustar, mmm… este un deliciu. Sosul il preparati foarte simplu, puneti untul intr-o cratita pe foc pentru a se topi (atentie nu se fierbe, pentru ca untul va incepe sa se separe si va arata ca un sos "taiat"), adaugam imediat mustarul si amestecam.
Tragem cratita de pe foc, adaugam laptele si amestecam pana obtinem un sos omogen, pe care il turnam peste feliutele de muschiulet. Veti obtine o bunatate de mancare! Pofta buna!
No hay comentarios:
Publicar un comentario