Dovlecel umplut cu carne si orez
Ingrediene:
5 dovlecei de marime medie
Pentru umplutura:
600g carne tocata de porc
250g orez
1 ou
1 rosie
2 cepe mari
400g branza feta
Marar
Sare, piper, usturoi granulat dupa gust
ulei
Pentru sos:
10 linguri de smantana
2 oua
Marar
Sare, dupa gust
Mod de preparare:
Luam dovleceii, ii curatam, ii spalam ii taiem in doua pe lung si le scobim miezul cu o lingura sau lingurita.
Intr-o cratita punem apa, o lingurita de sare si o lasam sa dea in clocot. Punem bucatile de dovecei la oparit. Lasam dovlecelul in apa, pana incepe sa se inmoaie indeajuns, cam 5 minute. Dupa ce s-au inmuiat scoatem dovleceii intr-un castron.
Partea interioara a dovlecelului, aceea ce am scobit-o, o punem intr-un castron, si o dam pe razatoare. Atentie, daca dovlecelul are seminte prea mari, incercam sa le indepartam, lasand doar partea frageda.
Punem orezul la fiert intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce este fiert, il punem intr-un strecurator la scurs.
Mararul il tocam foarte marunt, in prealabil.
Dam branza pe razatoare.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins, o lasam pana se rumeneste. Peste ceapa adaugam dovlecelul razalit si lasam totul la calit timp de 10 minute. Intre timp, rosia o dam pe razatoare, avand grija sa eliminam coaja. Adaugam rosia razalita peste ceapa si dovlecel, mai lasam totul pe foc 5 minute, dupa care punem compozitia intr-un strecurator la scurs. Zatul ce se scurge il vom pastra pentru prepararea sosului.
Carnea o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins si o condimentam cu sare, piper si usturoi granulat dupa gust.
Adaugam in tigaie, peste carne compozitia din dovlecel, ceapa si rosie, adaugam orezul fiert si scurs in prealabil, branza razalita, un ou si condimentam totul cu marar, sare si piper. Amestecam totul, pana la omogenizare.
Intr-un bol pregatim sosul pe care il vom turna in tava peste dovlecei. Amestecam in bol zatul care a ramas dupa ce am calit dovleceii si i-am pus la scurs, 10 linguri de smantana, 2 oua, sare si marar dupa gust. toate ingredientele le amestecam cu telul, pana la omogenizare.
Dupa ce am preparat atat umplutura cat si sosul, punem dovleceii – opariti in prealabil – intr-o tava unsa cu ulei si incepem sa-i umplem, punand cu lingura din umplutura in interiorul dovleceilor. Dupa ce am umplut toti dovleceii, turnam cu polonicul peste ei sosul de smantana. Punem tava in cuptor pentru 45 – 50 de minute, pana dovleceii se gratineaza deasupra.
No hay comentarios:
Publicar un comentario