jueves, 21 de febrero de 2013

Creier panev

                                Creier pane







 

 








 


700g creier
2 oua
Faina
Pesmet
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Punem creierul intr-o craticioara cu apa si il lasam asa aproximativ 2 ore, pana iasa sangele din el. Dupa 2 ore il spalam si il punem intr-o strecuratoare, la scurs.

Dupa ce s-a scurs, il putem muta intr-un castron.

Intr-o craticioara punem apa cu sare, adaugam creierul si lasam la fiert aproximativ 10 minute. Daca intre timp se formeaza spuma in vasul in care fierbe, o indepartam cu spumiera.

Dupa fierbere, scoatem creierul din apa si il lasam la scurs intr-un strecurator.

Luam fiecare bucatica de creier in parte, le asezam frumos pe o farfurie intinsa si le pudram cu putina sare.

Intr-o farfurie spargem 2 oua, saram si piperam dupa gust, dupa care le batem bine cu o furculita.

Intr-o farfurie spargem 2 oua, saram si piperam dupa gust, dupa care le batem bine cu o furculita.

Cand avem totul pregatit, luam cate o bucatica de creier, o dam prin faina pe ambele parti.

Dam creierul prin ou.

Apoi prin pesmet.

Dupa care il punem la prajit, pe ambele parti, pana se rumenese frumos, intr-o tigaie cu ulei incins.

Dupa ce s-au rumenit indeajuns, scoatem bucatelele de creier pe o farfurie in care punem un servetel absorbant, pentru a se scurge surplusul de ulei. Il putem servi atat cald, cat si rece alaturi de cateva feliute de lamaie sau cu orice garnitura.


No hay comentarios:

Publicar un comentario