Ciuperci umplute
15 ciupercute
Pentru umplutara:
300g carne de porc tocata
15 codite de la ciupercutele ce le folosim pentru umplut
150g masline
2 cepe medii
1 ou
1 lingurita vegeta
1 lingurita chimen macinat
Sare, piper si usturoi granulat, dupa gust
Ulei pentru prajit
Margarina pentru uns tava
Mod de preparare:
Punem intr-o tigaie ulei la incins, adaugam carnea tocata, condimentam cu o lingurita vegeta, o lingurita chimen macinat, sare, piper si usturoi granulat dupa gust, si lasam totul pe foc pana carnea incepe sa se rumeneasca usor.
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Spalam ciupercutele si le taiem coditele. Coditele le taiem cubulete si le folosim ca umplutura, iar palarioarele ciupercutelor le folosim pentru a le umple.
Intr-o tigaie punem ulei si adaugam ceapa pe care o lasam la calit. Cand ceapa devine sticloasa adaugam coditele ciupercutelor si lasam totul la calit.
Dupa ce ceapa si coditele ciupercutelor s-au calit bine, le punem intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.
Dupa ce s-au scurs, adaugam ceapa si coditele de ciupercute in castron, peste carnea tocata pe care am prajit-o mai inaine. Adaugam un ou, maslinele si amestecam pana la omogenizare.
Pregatim o tava sau un vas termorezistent pe care il ungem cu margarina din abundenta, punem ciupercutele in vas, le umplem cu compozitia preparata mai inainte, le acoperim cu o folie de aluminiu si le dam la cuptorul preincalzit pentru 10 minute dupa care inlaturam folia de aluminiu si le mai lasam in cuptor inca 10 minute. Ciupercutele le putem servii si langa diferite sosuri.
No hay comentarios:
Publicar un comentario