martes, 19 de febrero de 2013

Ciulama de pui cu ciuperci smantana si mamaliguta

       Ciulama de pui cu ciuperci smantana si mamaliguta





       






Ingrediente:
Pentru ciulama:
8 pulpe de pui
500g ciuperci
2 cepe
300g smantana
1 ardei capia
Sare
Piper
Vegeta
150 ml ulei
Patrunjel pentru decor
Pentru mamaliguta:
500g malai
1l si 1/2l apa
Sare
Mod de preparare:
Curatam ceapa, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei intr-o cratita. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam ardeiul spalat si taiat cubulete, si ciupercile care au fost spalate in prealabil si taiate in feliute, condimentam cu sare, piper si vegeta, dupa gust si lasam totul la calit.
Intre timp, spalam si curatam pulpele de pui, dupa care, le adaugam peste ciucerci, ardei si ceapa. Lasam totul pe foc timp de 30 minute, dupa care adaugam smantana, si mai lasam inca 10 minute pe foc.
Ciulamaua se serveste calda cu o portie mamaliguta.
Pentru prepararea mamaligutei, punem la fiert 500g malai intr-un litru si jumatate apa cu sare si o lasam pe foc timp de 25 minute.


No hay comentarios:

Publicar un comentario