martes, 19 de febrero de 2013

Budinca de dovlecei

                        Budinca de dovlecei











       Pentru budinca:
3 dovlecei (ai mei au cantarit 1.200g curatati)
3 cepe (160g)
1 ardei gras
1 morcov
Marar, dupa gust si preferinte
3 oua
250g branza feta
120g orez
100g faina
Sare si piper dupa gust
Pentru uns budinca deasupra:
2-3 linguri faina pentru presarat deasupra
200g iaurt
2 oua
Pentru uns vasul:
Unt
Faina
Mod de preparare:
Fierbem orezul intr-o cratita cu apa si sare. Cand orezul este suficient de fiert, il scoatem intr-o strecuratoare, il trecem pe sub un jet de apa, apoi il lasam la scurs.
Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam la scurs, daca sunt foarte aposi puteti sa ii stoarceti in pumni.
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica.
Spalam ardeiul gras, ii scoatem cotorul, il curatam de samburi si il taiem in cubulete.
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Branzica feta o sfaramam cu o furculita.
Dupa ce am pregatit toate ingredientele, punem intr-o tigaie ceapa, o lasam la calit 2 minute apoi adaugam morcovul, lasam din nou la calit alte 2-3 minute.
Adaugam ardeiul gras in tigaie si calim totul alte 2-3 minute, dupa care tragem tigaia de pe foc si lasam legumele calite la racit.
Dupa ce legumele sunt calite, luam un castron incapator, punem in el dovleceii dati pe razatoare si scursi, peste adaugam legumele calite, branza feta, orezul fiert, 3 oua, faina, mararul tocat marunt, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi amestecam totul pana se omogenizeaza.
Intr-un bol punem 200g iaurt, adaugam 2 oua si ametecam cu telul, pana obtinem o cumpozitie omogena.
Ungem un vas sau o tava cu unt si il tapetam cu faina.
Turnam compozitia cu dovlecei in tava, nivelam usor pentru a o uniformiza, apoi presaram faina deasupra , pe toata suprafata.
Turnam compozitia din oua si iaurt deasupra, o intindem pe toata suprafata si punem budinca in cuptor, la 180 grade, pentru 30-40 de minute (depinde de cuptor), pana se rumeneste deasupra.


No hay comentarios:

Publicar un comentario