Big cheeseburger
4 chifle
8 felii branza topita
2 rosii
2 castraveti murati
Salata verde creata
1 ceapa alba
ketchup
Pentru prepararea chiftelelor de burger:
800g carne tocata porc
Sare, piper, dupa gust
Amestec condimente pentru mititei
Pentru maioneza:
1 galbenus crud
Un varf de cutit sare
1 lingurita mustar
1 lingura smantana
ulei
Pentru cartofi prajiti:
Cartofi (in ce cantitate dorim)
Sare dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol punem un galbenus crud, sare, o lingurita de mustar si amestecam, apoi turnam ulei putin cate putin, amestecam repede si inconntinu, pana obtinem maioneza. Putem adauga ulei pana obtinem cantitate dorita de maioneza. Dupa ce am obtinut maioneza adaugam in ea o lingura de smantana – si amestecam pana la omogenizare – pentru a obtine sosul pentru cheeseburger
Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam un plic intreg de amestec condimente pentru mititei, sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizare. Formam apoi chiftelele pentru cheeseburger si le punem la prajit intr-o tigaie fril. Le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie.
Luam rosiile le spalam si le taiem rondele. Ceapa o curatam si o tocam foarte marunt. Castraveciorii murati ii taiem feliute. Salata o rupem bucatele marunte.
Chiflele le taiem in trei.
Dupa ce avem totul pregatit putem incepe sa formam cheeseburgerii. Pe prima felie de jos punem ketchup, salata, o chiftea, sosul de maioneza cu smantana, ceapa si o felie de branza topita. Adaugam felia din mijloc peste care punem ketchup, salata, o chiftea, sosul de maioneza cu smantana, ceapa, 2 feli de rosii, cateva felioare de castraveti murati, felia de branza topita si peste chifla cu susan din varf. Inainte de a servii cheeseburgerul, il punem in cuptorul cu microunde pentru 1 minut.
Alaturi de cheeseburger putem servi o portie de cartofi prajiti cu un sos dulce-acrisor-picant. Luam cartofii, ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem pai si ii punem intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumenesc. Dupa, ii scoatem ii scurgem de ulei si ii saram.
No hay comentarios:
Publicar un comentario