Ingrediente:
Blat:
120 gr zahar,
120 ml ulei,
200 ml apa minerala,
1 plic praf de copt ,
350 gr faina,
2 plicuri zahar vanilat,
3 linguri pudra de roscoave.
Crema:
5 mere,
50 gr margarina,
5 linguri de zahar,
vanilie,
1 lingura de gris.
Decor:
frisca vanilata + pudra de roscoave
Mod de preparare:
Separat se pregateste blatul: intr-un bol se adauga zaharul, uleiul, apa minerala, vanilia si pudra de roscoave. Se amesteca apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia formata se pune intr-o tava (dimensiune 20×30) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 160-180 C.
Se lasa la copt cca 25-30 min, pana capata o culoare aurie apoi se lasa sa se racesca complet .
Peste blat se adauga crema obtinuta mai sus si se niveleaza uniform. Se introduce la rece pentru 30 min.
Prajitura se portioneaza , pe fiecare prajitura se adauga o avelina de frisca apoi se preasara cu pudra de roscoave.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
No hay comentarios:
Publicar un comentario