viernes, 14 de junio de 2013

Prajitura de post cu mere

                    Prajitura de post cu mere














Ingrediente:

Blat:

120 gr zahar,
120 ml ulei,
 200 ml apa minerala,
 1 plic praf de copt ,
350 gr faina,
 2 plicuri zahar vanilat,
3 linguri pudra de roscoave.

Crema:

 5 mere,
50 gr margarina,
5 linguri de zahar,
vanilie,
1 lingura de gris.

Decor:

 frisca vanilata + pudra de roscoave

Mod de preparare:
Merele se spala se curata de coaja si se rad. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si margarina . Punem vasul la foc mic , se amesteca pana merele se patrund. Se adauga grisul si amestecam. Cand crema s-a ingrosat se ia de pe foc si adaugam vanilia. Se lasa sa se racesca complet.
Separat se pregateste blatul: intr-un bol se adauga zaharul, uleiul, apa minerala, vanilia si pudra de roscoave. Se amesteca apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia formata se pune intr-o tava (dimensiune 20×30) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 160-180 C.
Se lasa la copt cca 25-30 min, pana capata o culoare aurie apoi se lasa sa se racesca complet .
Peste blat se adauga crema obtinuta mai sus si se niveleaza uniform. Se introduce la rece pentru 30 min.
Prajitura se portioneaza , pe fiecare prajitura se adauga o avelina de frisca apoi se preasara cu pudra de roscoave.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario