viernes, 14 de junio de 2013

Mancare de prune cu orez

                   Mancare de prune cu orez













Ingrediente:

100 gr orez,
50 gr zahar,
250-300 gr prune uscate ,
 25 gr faina,
 50 ml ulei ,
1 baton de scortisoara.

Mod de preparare:
Orezul se fierbe in 500 ml apa cca 20 min. Prunele se tin in apa calduta cca 2-3 ore, sa se inmoaie, dupa care se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu 1l apa si batonul de scortisoara.
Cand prunele sunt aproape fierte se ia cratita de pe foc , se indeparteaza batonul de scortisora si scoate prunele intr-un bol. Se formeaza sosul – intr-o cratita se pune uleiul si faina, amestecand pana se incinge, se adauga zaharul si se amesteca bine, pana incepe sa se inroseasca.
Se adauga zeama de la fiertul prunelor , amestecam, adaugam orezul fiert si prunele .
Mancarea se lasa sa fiarba cca 5 min la foc mic.
Se serveste rece.
Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario