lunes, 17 de junio de 2013

Drob de miel in foietaj

                         Drob de miel in foietaj











Ingrediente:

250 gr foietaj
500 gr carne tocata de miel
500 gr ficat de miel/porc
4 cepe verzi
1/2 legatura marar
1 ou
4 linguri pesmet
sare
piper
4 oua fierte tari

Mod de preparare:

Ficatul il punem la fiert in apa (fara sare). Il lasam sa fiarba timp de 20 de minute, iar in acest timp ne ocupam de celelalte ingrediente.
Carnea de miel o tocam la robot/masina de tocat apoi o amestecam cu ceapa taiata marunt. Neaparat sa folositi ceapa verde, ii da o altfel de aroma ;). Mararul il tocam marunt apoi il adaugam in amestec.

Dupa ce a fiert ficatul il scurgem bine de apa, apoi il dam prin masina de tocat sau la robot si il adaugam im compozitie. Aveti grija la ficat, sa nu-l transformati in pasta :)
Punem oul, pesmetul si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Intindem usor foietajul intr-un dreptunghi. Punem jumatate din umplutura pe mijloc, asezam ouale fierte unul in continuarea celuilalt si acoperim apoi cu restul de umplutura. Aluatul ramas il taiem 'suvite' si le punem peste umplutura alternativ.

Ungem aluatul cu putin ou batut si dam la cuptorul incins pentru o ora. Dupa 20 de minute reducem focul la 180 de grade si continuam coacerea.

Cand e gata, scoatem tava din cuptor si lasam drobul la racit.
Servim cu pofta ;)


No hay comentarios:

Publicar un comentario