Chiftele de conopida cu branza
Ingrediente:
1 conopida mica
1 morcov
1 ceapa mica
4 catei usturoi
100 gr branza sarata
1 ou mare
1/2 lingurita marar tocat
4 linguri pesmet
3 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Conopida o fierbem timp de 15 minute in apa cu sare.
Morcovul il curatam si-l dam pe razatoarea cu gauri mici. Ceapa si usturoiul le tocam marunt, marunt.
Dupa ce a fiert conopida o lasam putin la racit, apoi o scurgem bine de apa.
Peste conopida adaugam morcovul, ceapa si usturoiul, branza sarata si maruntita, oul, mararul tocat marunt si pesmetul. Amestecam bine de tot dupa care potrivim de gust cu sare si piper.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Luam cate o lingura de compozitie si ii dam o forma patrata si usor plata. Punem fiecare astfel de 'chifteluta' intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare chifteluta presaram putin parmezan ras, pastrand si pentru decor.
Coacem chiftelutele timp de 30-35 de minute, sau pana cand se face un miros in casa de sa nu-i mai putem rezista :)
Servim chiftelutele cu parmezan ras, putem sa le alaturam si un sos de usturoi, sau de ce nu...o salata proaspata de primavara ;)
Pofta buna!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario