Cartofi cu sos de rosii
Ingrediente:
6 cartofi mari
Sos:
4 rosii,
50 ml ulei,
1 ceapa,
4 catei usturoi,
10 gr zahar,
sare,
piper,
verdeata.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja , se spala si se taie rondele mai mari. Se pun intr-o cratita cu apa la fiert. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand s-au fiert se scot intr-un bol. Separat intr-o tigaie incingem uleiul, se adauga ceapa rasa si lasam la calit. Se adauga rosile taiate cubulete si lasam, sa fiarba pana scade un sfert din compozitie. Cand rosiile au fiert se adauga zaharul , se mai lasa cateva minute apoi se ia de pe foc, se adauga usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust. Sosul format se adauga peste rondelele de cartofi. Se presara verdeata tocata marunt.
Servire:
Preparatul se serveste cald, ideal intr-o zi de post.
No hay comentarios:
Publicar un comentario