sábado, 25 de mayo de 2013

Clatite cu dulceata de visine

                  Clatite cu dulceata de visine












Ingrediente:

Foi de clatite :

2 ou,
 800 ml lapte,
1 praf de sare,
 50 gr zahar,
esenta de vanilie,
150 ~ 200 gr faina,
 ulei pentru prajit,

Umplutura:

dulceata de visine

Pentru decor:

visine proaspete si dulceata de visine

Mod de preparare:
Intr-un bol batem oul, adaugam usor laptele, vanilia, praful de sare si zaharul amestecand continuu.
La final adaugam toata faina si amestecam rapid pana se incorporeaza. Se incinge o tigaie teflonata, adaugam cateva picaturi de ulei, miscam usor apoi adaugam 1 lus (polonic) de compozitie si rapid miscam tigaia astfel incat aluatul sa acopere toata suprafata.
Se coace clatita la foc mediu cateva minute, cand incepe sa se desprinda de pe margini si este coapta se intoarce rapid. Se lasa sa se coaca si pe a doua parte cateva secunde.
Operatiunea se continua
Se umplu clatitele pe a doua fata coapta, adaugam compozitie se pliaza marginile.
Se pun pe farfurie cate doua, se adecoreaza cu dulceata si visine proaspete.
Dupa preferinta se poate adauga zahar farin vanilat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario