Prajitura cu dovleac
Ingrediente:
Aluat de briose:
150 gr unt,
150 gr zahar,
2 gr bicarbonat de sodiu stins in 20 ml otet,
2 oua,
150 gr dovleac copt,
2 plicuri zahar vanilat,
200 gr faina,
1 praf de sare.
Decor:
frisca batuta ,
vanilie,
miez de briosa.
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol si se omogenizeaza cu zahar cca 10 min. Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul de sodiu, vanilia, dovleacul copt si pasat, si omogenizam . Se adauga la final faina si amestecam usor pana se incorporeaza. Intr-o tava cu forme de briose se pune compozitia, se introduce tava in cuptorul incalzit si lasam pana ce briosele capata volum si devin aurii. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa la racit. Se taie fiecare briosa in partea superioara, indepratm parctic varful, astfel obtinem baza. Se intorc cu baza in sus si se pun pe chese. Se decoreaza fiecare cu frisca si miez de briosa obtinut din capacele indepartate.
Servire:
Este o prajitura pufoasa si aromata.
No hay comentarios:
Publicar un comentario