viernes, 1 de marzo de 2013

Tort panacota cu struguri si zmeura

             Tort panacota cu struguri si zmeura












Ingrediente:

 
2l smantana dulce
7oo g zahar pudra
4 pliculete zahar vanilinat
5 plicuri gelatina
250ml apa
1 pachet piscoturi (40 piscoturi)
1kg jumatate struguri albi fara samburi
300g zmeura
Mod de preparare:
Spalam zmeura si o punem la scurs.
Spalam strugurii si ii dam jos de pe ciorchine.
Piscoturile pe care le vom pune de jur imprejurul tavii, le taiem la un capat pentru a avea o stabilitate mai mare. Celelalte piscoturi care ne raman le taiem si pe ele in bucatele de 2 cm, o parte din ele le vom pune pe fundul tavii iar alta parte in straturi in interiorul tortului.
Intr-un castronel punem 250 ml apa si adaugam pliculetele de gelatina pentru a se inmuia.
Intr-o cratita punem intreaga cantitate de smantana dulce, adaugam zaharul pudra si pliculetele de zahar vanilinat si amestecam pana se topeste zaharul si da in clocot. Cand a dat in clocot o tragem intr-o parte, adaugam gelatina dizolvata si amestecam repede si incontinu pana se incorporeaza bine. (atentie, gelatina trebuie sa fie lichida in momentul adaugarii sa nu se fi intarit intre timp, daca s-a intarit adaugati inca putina apa pentru a o fluidiza).
Luam o tava rotunda cu peretii detasabili si ounem de jur imprejurul ei piscoturi in picioare.
Adaugam pe fundul tavii bucatele de piscoturi.
Peste piscoturi turnam - atat cat sa acopere putin piscoturile de pe fundul tavii – o parte din crema panacota ce am pregatit-o in prealabil. ATENTIE, odata ce incepem sa umplem tortul trebuie sa ne miscam foarte repede pentru ca piscoturile de pe margine incep sa se inmoaie de la crema si s-ar putea sa se rupa spre interior.
Peste adaugam un strat de struguri.
Din nou vom punem un strat de piscoturi.
Turnam iarasi crema, urmand struguri si iar piscoturi… si tot asa.
Continuam tot asa, alternand straturile pana umplem tortul. ATENTIE, tortul se umple pana in marginea de sus a tavii, nu pana in varful piscoturilor.
Cand s-a umplut deasupra adaugam zmeura, presarand-o pe toata suprafata. Lasam tortul la frigider 12 ore, de pe o zi pe alta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario