Ingrediente:
Pentru coca:
500g faina
250g margarina Rama
150g zahar pudra
Un praf de sare
6 galbenusuri
Coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri de zahar vanilinat
Pentru crema de ananas:
350g ananas (din compot sau crud)
200g lapte
70g faina
6 galbenusuri
2 plicuri vanilie
180g zahar vanilinat
Cateva cubulete de ananas pentru ornat
Mod de preparare:
Punem faina intr-un castron, adaugam zaharul pudra, margarina rupta sau taiata in bucatele, galbenusurile, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie si praful de sare.
Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem o coca, pe care o putem pune in frigider timp de 1 ora, timp in care putem pregati crema de ananas cu care sa umplem tartellettele.
Dupa 1 ora scoatem coca din frigider, infainam suprafata de lucru si intindem coca intr-o foaie subtire. Taiem cu o forma rotunda cercuri de marimea formelor de tartellette.
Ungem formele cu margarina, le tapetam cu faina si punem in ele cerculetele din coca.
Intepam tartellettele cu furculita, dupa care punem in interiorul lor boabe de fasole. Le punem in cuptorul preincalzit si le lasam la copt pan ace marginile devin rumenii.
Le scoatem din cuptor le indepartam boabele de fasole din interior si le lasam la racit pe un gratar.
Pentru crema cu care vom umple tartellettele, punem intr-un castron galbenusurile, adaugam zaharul tos si mixam cu mixerul pana li se tripleaza volumul, adaugam apoi faina in ploaie si mixam in continuare pana se incorporeaza complet.
Punem intr-un castron cubuletele de ananas si le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o pasta.
Intr-o cratita punem laptele, adaugam pasta de ananas, zaharul vanilinat si punem totul pe foc pana da in clocot. Tragem cratita de pe foc lasam la racit, si adaugam compozitia din galbenusuri – preparata in prealabil – amestecand incontinu. Punem cratita din nou pe foc si amestecam incontinu – atentie sa nu se prinda de fundul vasului – pana ajunge la consistenta unei crème.
Cu aceasta crema vom umple fiecare tartelletta si deasupra adaugam cateva cubulete de ananas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario