jueves, 21 de febrero de 2013

Varza cu carnaciori si ceafa afumata

      Varza cu carnaciori si ceafa afumata











1kg varza
400g ceafa afumata
6 carnaciori cabanos afumati
2 cepe mari
1 rosie mare
1 conserva de rosii in bullion
1 lingurta boia dulce de ardei
Sare, piper, vegeta dupa gust
Jumatate de lingurita sare de lamaie
Ulei
Mod de preparare:
Umplem o oala cu 2 litrii de apa si punem ceafa la fiert timp de 1 ora, adaugand vegeta si sare, dupa gust. Dupa fierbere, taiem ceafa feliute.
Carnaciorii ii taiem in doua si ii punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Taiem varza, fideluta iar rosiile si ceapa le taiem cubulete.
Ceapa o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins, cand devine sticloasa adaugam si o lingurita de boia dulce de ardei si mai lasam 1 minut la calit.
Intr-un castron punem apa si adaugam jumatate de lingurita sare de lamaie.
Intr-o cratita punem 100ml ulei adaugam varza, rosiile taiate cubulete, conserva de rosi in bulion, apa cu sare de lamaie, adaugam ceapa calita si condimentam cu vegeta, sare si piper dupa gust. Amestecam totul si punem aceasta compozitie la fiert pe aragaz. Lasam varza pe foc, pana se fierbe cca 40 min – 1ora. In timpul fierberii, daca este nevoie se completeaza apa evaporata la fierbere.
Spre sfarsit adaugam in varza, carnaciorii prajiti si ceafa fiarta si taiata feliute.
Cand varza a scazut suficient, o trecem intr-un vas termorezistent si o dam la cuptor pentru inca 10 minute la foc rapid. Atentie, trebuie supravegheata pentru a nu se arde.

No hay comentarios:

Publicar un comentario