jueves, 28 de febrero de 2013

Tort cu banane si crema de ciocolata



     Tort cu banane si crema de ciocolata
 











Ingrediente:
1 blat alb de tort
4 banane
2 plicuri praf de crema pentru prajituri cu gust de ciocolata Dr. Qetker
8 linguri zahar tos
500 ml lapte rece pentru crema de ciocolata
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece pentru frisca
1/2l apa cu zahar pentru insiropat feliile de blat
Mod de preparare:
Intr-un castron punem 500 ml lapte, adaugam peste 2 plicuri praf creme de ciocolata si 8 linguri zahar tos dupa care mixam totul pana obtinem o crema omogena. Punem crema obtinuta la frigider pana incepem sa umplem tortul.
Intr-un castron punem 450ml lapte rece, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste frisca si o introducem si pe aceasta cateva minute la frigider.
Luam bananele, le decojim si le taiem rondele.
Pregatim intr-un castron apa cu zahar pentru insiropat.
Cand avem totul pregatit, incepem sa umplem feliile de blat.
Blatul meu a fost cumparat din comert asa ca a fost gata impartit in 3, in cazul in care preparati blatul in casa il taiati in trei nivele.
Luam prima parte a blatului o punem pe un platou si o insiropam, adaugam crema de ciocolata, o intindem uniform pe toata suprafata si peste crema punem un rand de banana.
Luam cel de al doilea blat il punem peste si din nou adaugam crema de ciocolata pe care o intindem uniform si adugam din nou un rand de rondele de banana.
In final, punem deasupra cea de a treia parte a blatului, adaugam peste crema de ciocolata, o repartizam uniform si peste acest strat de crema imbracam tortul in frisca, ornandu-l dupa preferinte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario