Tartine cu salata de pui si avocado
2 cepe rosii mai mici
4 catei de usturoi
100g nuca macinata
1 avocado
Pentru prepararea pieptului de pui:
700g pipt de pui fara os
Sare si piper dupa gust
1 lingura rasa de chimen
100ml Sos Salsa dip hot (sau orice alt sosulet va place, sau fara)
Unt
Pentru maioneza:
1 lingurita mustar
1 galbenus ou crud
Un praf de sare
Ulei
Masline, rosii cherry si salata creata pentru ornat
Feliute de paine pentru asamblat salata pe ele
Mod de preparare:
Atentie, pentru aceasta salatica puteti folosi carnita de pui preparata si in alte feluri, fiarta, prajita, care v-a ramas de la masa din ziua anterioara. Eu am pregatit pietuletul de pui special pentru aceasta salata, dar este ok si daca folositi pui preparat altfel.
Spalam pieptul de pui si il punem la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce s-a scurs, taiem pieptul fasiute.
Il condimentam cu chimen macinat, sare si piper dupa gust si amestecam pana cand pieptul este bine imbalsamat cu aceste condimente peste tot.
Dupa ce avem pieptul de pui pregatit, ungem cu unt o bucata de folie de aluminiu.
Punem fasiutele de piept de pui pe mijlocul foliei, mai adaugam cateva cubulete de unt peste piept si impachetam carnita bine, astfel incat sa nu se scurga in tava sucul lasat de carnita. Punem pachetelul intr-o tava cu gratar si il introducem in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
Dupa 15 minute, deschidem pachetelul cu canita de pui, adaugam peste sosul Salsa Dip Hot, impachetam si dam din nou la cuptor pentru inca 15- 20 minute, pana ce pieptul este indeajuns de copt.
Dupa ce s-a copt suficient, scoatem piptul pe o farfurie, il taiem bucatele marunte si il lasam la racit.
Dupa ce am terminat cu prepararea carnitei de pui, incepem sa pregatim si celelaltre ingrediente necesare in salata noastra.
Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 lingurita mustar, 1 galbenus de ou si un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Fructul de avocado il spalam, il taiem in doua pe lung, in jurul samburelui. Rotim partile penttru a se despica una de cealalta, scoatem samburele, curatam coaja si taiem fructul in cubulete de marime potrivita.
Ceapa rosie o curatam si o taiem marunt.
Usturoiul il curatam si il dam pe razatoarea mica.
Samburii de nuca ii macinam.
Cand avem totul pregatit, incepem sa facem salata. Intr-un castron incapator punem pieptul de pui maruntit.
Adaugam ceapa, taiata si ea marunt.
Urmeaza sa adaugam nuca macinata.
Avocado taiat cubulete.
Si amestecam totul cu o spatula.
Adaugam si maioneza (care poate fi mai multa sau mai putina, poate chiar deloc, dupa placul fiecaruia) si amestecam intr-un singur sens, pentru a nu se taia.
Potrivim de sare si piper, adaugam si cateii de usturoi pe care i-am dat in prealabil pe razatoarea mica si amestecam (usturoiul este optional, da un gust aparte, mie mi-a placut, daca nu sunteti siguri ca v-ar placea, puteti incerca prin a pune 1 catel de usturoi dat pe razatoare in 2 linguri de salatica separat si gustati).
Salatica de pui cu avogado este gata. Este delicioasa !!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario