domingo, 17 de febrero de 2013

Soricei picanti

                             Soricei picanti



     







   Pentru aluat:
500g faina
1 lingurita sare
400ml apa minerala
Ulei pentru prajit
Pentru umplutura:
400g orez
2 cepe
Sare, piper, vegeta, chilly dupa gust
Patrunjel verde
Ulei pentru prajit
Pentru ornat:
Rondele morcov pentru urechiuse
Boabe de piper pentru nasuc si ochisori
Mod de preparare:
Spalati orezul si-l puneti la fiert in 1l apa. Condimentati cu sare si vegeta, dupa gust. Il lasati la fiert, pana devine moale si se evapora toata apa. S-ar putea ca, in timpul fierberii sa mai fie necesar sa completati cantitatea de apa ce se pierde prin evaporare.
Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei.
Adaugam ceapa calita peste orezul fiert in prealabil, condimentam bine cu piper, sare si chilly. Tocam marunt patrunjelul, il adaugam peste orez si amestecam totul pana la omogenizare.
Intr-un castron punem faina, o lingurita de sare si apa minerala si framantam, pana obtinem un aluat care, cat de cat nu se lipeste de mana, se mai poate adauga faina in plus pana ajungem la un aluat pe care putem sa-l intindem, fara a se lipi.
Intr-un castron punem faina, o lingurita de sare si apa minerala si framantam, pana obtinem un aluat care, cat de cat nu se lipeste de mana, se mai poate adauga faina in plus pana ajungem la un aluat pe care putem sa-l intindem, fara a se lipi.
Avand pregatite cele doua compozitii, putem incepe formarea soriceilor.
Intindem aluatul intr-o patura cu grosimea de jumatate de centimetru, luam din orez si modelam corpul unui soricel – ar trebui sa iasa un fel de para plata in partea de jos – punem orezul astfel format pe foaia de aluat si acoperim cu aluat. Taiem cu cutitul in jurul corpului format si punem la prajit, la foc mic, in baie de ulei, timp de 5 – 8 minute, pana ce capata o culoare aurie.
Tot din aluat vom face si coditele soriceilor. Taiati fasiute subtiri de aluat si rulatile cu degetele pentru a le da o forma cilindrica, dupa care puneti-le la prajit in baie de ulei, pana devin aurii.
Pentru urechiuse, taiati rondele din morcovul crus, inveliti-le in aluat si punetile la prajit in ulei.
Dupa ce avem toate partile ce compun soricelul, putem monta soricelul pe o farfurie. Adaugam codita, urechiusele, pe care le prindem cu jumatati de scobitori si ochisorii si nasucul care sunt din boabe de piper. Soriceii se servec calzi.


No hay comentarios:

Publicar un comentario