Rulada cu branza
½ litru lapte
125g margarina
un sfert lingurita sare
120g faina
5 oua
Ulei sau untura pentru uns tava
Umplutura:
500g branza dulce de vaca
sare, piper si chilli dupa gust
3 ardei (culori diferite)
250g sunca Premier Campofrio
Mod de preparare:
Pentru a prepara coca se pune la fiert laptele si margarina. Cand margarina s-a topit si s-a omogenizat cu laptele se adauga sarea si faina in ploaie, putin cate putin amestecand continuu. Acest amestec se fierbe pana se deslipeste de pe fundul vasului, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
Cand compozitia este suficient de rece adaugam ouale rand pe rand amestecand.
In continuare, se unge tava cu ulei sau untura si se toarna compozitia rezultata in tava. Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute. In acest timp, putem pregati umplutura.
Se taie ardeiul cubulete.
Branza se pune, in prealabil la scurs, dupa care se pune intr-un castron si se condimenteaza cu sare, piper si chilli, dupa gust.
Se adauga ardeiul taiat cubulete si sunculita. De preferat este ca sunculita sa fie feliata, si apoi taiata patratele mici.
Se amesteca aceasta compozitie si apoi se trece la umplerea blatului. Important de retinut este faptul ca blatul pentru rulada rezultat trebuie sa fie lasat la racit inainte de a fi umplut.
Blatul se pune cu fata in jos pe un tocator. Se intinde umplutura pe intreaga suprafata, dupa care se ruleaza foarte strans avand grija sa nu se rupa.
Dupa ce am rulat, se intinde o foaie de celofan se pune rulada pe celofan si se ruleaza din nou foarte strans, pentru a rezulta o rulada bine inchegata.
Vom lasa rulada la rece in frigider, preferabil pana a doua zi, cand se poate taia felii si se poate servi ca aperitiv.
No hay comentarios:
Publicar un comentario