jueves, 21 de febrero de 2013

Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure

    Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure


 








1 pui marisor

Sare, piper si boia.pentru imbalsamat puiul

Ulei pentru uns puiul

Pentru umplutura:

8-10 fire de ceapa verde

1 ceapa medie

300g ciupercute

500g piept de pui dezosat

1 ou

150g paine (5 feliute)

Patrunjel verde

1 lingurita chimen

1/2 lingurita vegeta

Sare si piper dupa gust

Ulei pentru calit



 

Pentru garnitura de cartofi piure:

1kg cartofi

200g lapte

200g unt

Sare dupa gust

Mod de preparare:

Curatam si spalam bine puiul.

Punem puiul intr-un castron incapator, il condimentam cu sare, piper si boia dulce de ardei dupa gust. Turnam peste ulei si incepem sa-l frecam cu mana peste tot, chiar si in interior.

Dupa ce l-am condimentat bine, il punem deoparte si incepem sa pregatim umplutura.

Pieptul de pui dezosat il spalam.

Punem pieptul intr-o cratita, punem apa cat sa-l acopere bine, condimentam cu sare si ½ lingurita de vegeta si il lasam la fiert 20-25 minute.

Dupa ce s-a firt, scoatem pieptul si il tocam cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie.

Intr-o farfurie punem apa si punem la inmuiat feliile de paine rand pe rand, pe o parte si pe alta (nu le lasam doar 5-6 secunde in apa), dupa care le scoatem si le stoarcem bine in pumn, apoi le dam prin masina de tocat.

Patrunjelul verde il spalam bine si il tocam marunt.

Ciupercutele le spalam.

Apoi le tocam in feliute marunte.

Ceapa verde o spalam bine si o curatam, ceapa uscata o curatam si pe ea.

Taiem ceapa verde si ceapa uscata marunt.

Intr-o tigaie punem ulei, adaugam ceapa si o lasam la catit pana devine sticloasa.

Peste ceapa adaugam ciupercutele si lasam la calit pana scade apa pe care o lasa, 10-15 minute.

Dupa ce am calit ceapa si ciupercile, tragem tigaia de pe foc si adaugam peste piptul de pui fiert si tocat, painea inmuiata si toccata, patrunjelul verde, 1 ou, condimentam cu sare si piper dupa gust, 1 lingurita chimen si amestecam compozitia bine pana la omogenizare.

Dupa ce avem totul pregatit, luam puiul, pe care l-am imbalsamat in prealabil si incepem sa il umplem cu umplutura pe care tocmai am pregatit-o.

Ne folosim de o lingura pentru a umple puiul, sau de mana. Daca v-a iesit umplutura mai multa, asa cum mi-a iesit si mie, umpleti puiul si la gat pe sub piele, bagati umplutura si pe sub pielea de la pulpe. Dupa ce ati terminat de umplut puiul, coaseti puiul cu ata (eu am folosit fir de macrame) peste tot pe unde l-ati umplut pentru a nu iesi umplutura la copt.

Puneti puiul umplut intr-o tava in care puneti in prealabil ulei si lasati puiul la copt in jur de 2 ore. Timpul de coacere poate sa difere, depinzand de marimea puiului, lasati puiul sa se coaca bine, pentru a se patrunde si in interior.

Cand carnita este moale si pielea rumenie, scoateti puiul din cuptor si serviti-l imediat. Este DELICIOS.

Alaturi de aceasta bunatate de pui puteti servi ca garnitura, cartofi piure sau orice alta garnitura, oricum la cat de bun este acest pui umplut, garnitura nu mai este chiar atat de importanta.

Pentru prepararea piureului, cartofii se curata de coaja, se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert aproximativ 30 minute.

Dupa fierbere se scurg de apa, se adauga unt, sare, lapte si se piseaza pana se formeaza un pireu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario