jueves, 21 de febrero de 2013

Pui Shanghai

                                  Pui Shanghai










1,200 kg piept
Pentru pasta prin care trecem fasiutele de piept:
3 oua
6 linguri sos de soia
2 linguri mustar
Sare si piper dupa gust
3 linguri amidon alimentar
4 linguri faina
Marar proaspat tocat
Ulei pentru prajit
Susan
Pentru garniture de orez:
250g orez
½ lingurita sare
1l apa
Sos Salsa Cenese de la Develey (un sos dulce acrisor, foarte bun cu care puteti servi Puiul Shanghai).
Mod de preparare:
Curatam si spalam pieptul de pui, apoi il taiem fasiute.
Intr-un castron punem ouale, sosul de soia, mustarul, sare si piper dupa gust, mararul tocat marunt si bicarbonatul si amestecam pana la omogenizare. Adaugam in compozitia rezultata si faina, si amestecam din nou pana obtinem o pasta cremoasa.
Punem susan intr-o farfurie.
Luam rand pe rand cate o fasiuta de piept de pui o dam pe o parte si pe cealalta prin compozitia cu ou, apoi o dam prin susan si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. O prajim si pe o parte si pe alta, dupa care o scoatem pe un servetel pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Langa aceasta reteta de pui, putem servi sos Salsa Cenese, de la Develey, si orez simplu fiert. Intr-o oala punem 1l apa, 250g orez si jumatate lingurita sare. Lasam la fiert 20-25 minute dupa care il scoatem intr-un strecurator si-l dam sub un jet de apa rece. Il servim simplu langa puiul Shanghai.

No hay comentarios:

Publicar un comentario