Prajitura Cuburi de gheata
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
120g zahar tos
1 plic praf de copt
70g cacao
80g faina
Pentru crema:
220g unt
120g zahar pudra (pentru frecat untul)
2 plicuri budinca de vanilie
1l lapte (pentru preparat budinca)
250g zahar tos (pentru preparat budinca)
Pentru frisca:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece
Pentru insiropat tortul:
150ml apa
1 fiola esenta de rom
3 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron, faina cu praful de copt.
Intr-un castron punem albusurile, incepem sa le batem spuma cu mixerul.
Adaugam peste spuma de albusuri zaharul tos si mixam pana se intareste bat.
Turnam galbenusurile pe care le frecam pana se omogenizeaza in prealabil, peste albusurile intarite, si mixam totul.
Adaugam faina in ploaie si amestecam usor cu paleta de jos in sus, pana se incorporeaza.
Adaugam cacaoa, amestecam din nou cu paleta pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o nivelam daca este nevoie si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mica poi mediu, pentru 30 minute, pana se coace, facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt blatul, il scoatem pe un tocator si il lasam la racit.
Pentru pregatirea siropului de insiropat blatul, punem intr-un castronel apa, zaharul si esenta de rom si amestecam pana zaharul se dizolva.
Cu siropul obtinut insiropam blatul.
Intre timp preparam budinca.
Pentru budinca punem intr-o cratita 800ml lapte la fiert.
Turnam plicurile de budinca intr-un bol, peste punem 200 ml lapte, si 250g de zahar tos. Amestecam pana se dizolva totul, si adaugam in cratita peste lapte. Amestecam incontinu pana incepe sa se ingroase dupa care tragem budinca de pe foc si o lasam la racit.
Pana se raceste budinca, punem untul (care trebuie scos din frigider dinainte cu o seara) intr-un castron, adaugam zaharul pudra si frecam pana obtinem o spuma.
Odata ce s-a racit budinca, adaugam untul frecat, spuma peste budinca si frecam bine, pana se incorporeaza complet si obtinem o crema omogena.
Intr-un recipient punem 450ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pana se intareste frisca.
Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa asambam prajitura.
Punem blatul racit si insiropat pe o tava, intindem crema de budinca uniform, peste crema de bodinca intindem un strat gros si generos de frisca si cu o furculita incepem sa tragem linii prin frisca, la suprafata.
Deasupra presaram bilute ornamentale comestibile sau, dupa preferinte si gust, putem rade ciocolata, putem presara nuca sau orice altceva preferati.
No hay comentarios:
Publicar un comentario