Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine
Ingrediente:
Pentru blat:
10 oua
220g zahar tos
270g faina
25ml apa minerala
2 pliculete de zahar vanilinat
Pentru crema de cacao:
50g cacao
400ml lapte
2 oua
80g faina
180g zahar tos
200g unt
Dulceata de visine
Pentru stratul de frisca:
3 plicuri de praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte pentru batut frisca
Paiete de ciocolata pentru presarat deasupra sau ciocolata rasa
Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri si le punem fiecare in boluri separate.
Albusurile le batem cu mixerul spuma.
Dupa ce am obtinut spuma, in timp ce mixam incontinu, adaugam apa minerala, pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos si mixam pana acestea se inglobeaza complet.
In compozitia obtinuta adaugam galbenusurile si mixam din nou pana ce se incorporeaza complet.
Adaugam apoi faina in ploaie, iar de aceasta data amestecam cu o spatula de jos in sus cu miscari usoare, pana ce obtinem o compozitie omogena.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia de blat in tava. O nivelam frumos la suprafata pentru a fi uniforma si o dam la cuptor la foc mic spre mediu mai apoi, pentru 40-45 minute, pana ce blatul s-a copt (timpul de coacere poate varia de la cuptor la cuptor, asa ca inainte de a scoate blatul, faceti testul cu scobitoarea, daca scobitoarea este curata, blatul este copt). Eu am folosit o tava mai micuta si mai inaltuta, cu dimensiunile de 22/32 cm.
Pentru prepararea cremei, punem ouale intr-un castron si le batem cu mixerul, atat cat sa fie bine amestecate.
Adaugam zaharul tos, cacaoa si mixam din nou pana la omogenizare.
Mai apoi adaugam faina, mixam din nou.
Intr-o cratita punem laptele si il lasam sad ea in clocot. Cand a dat in clocot, adaugam compozitia de cacao obtinuna mai inainte si amestecam cu un tel pana ce incepe sa se ingroasa.
Dupa ce crema s-a ingrosat, adaugam pachetul de unt (care ar trebui sa fie scos cu o seara inainte din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei), si amestecam pana se incorporeaza comlpet, dupa care lasam crema la racit..
Intr-un recipient punem 450ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pana se intareste frisca.
Cand blatul si crema de cacao s-au racit, incepem sa asamblam prajitura. Taiem blatul in trei nivele. Punem o foaie de blat pe o tava si o ungem cu dulceata de visine. Cantitatea de dulceata pe care o folosim, ramane la aprecierea si gustul fiecaruia, insa atentie sa fie totusi indeajuns de multa.
Peste stratul de dulceata punem cel de al doilea blat, pe care il ungem cu toata crema de cacao.
Peste stratul de cacao, punem blatul al treilea, pe care il ungem cu frisca, putem sa punem frisca intr-un sprit si sa facem cu spritul diferite modele.
Peste frisca presaram paiete de ciocolata sau ciocolata rasa.
Iar la sfarsit, din loc in loc ornam cu visine din dulceata, astfel ca, in final sa rezulte ceva frumos. Punem prajitura la frigider, de preferat, pana a doua zi, pentru a se patrunde bine, dupa care o servim.
No hay comentarios:
Publicar un comentario