domingo, 17 de febrero de 2013

Placinta cu pui

                         Placinta cu pui










1 pachet foietaj (800g)
500g piept de pui dezosat
1 ceapa medie
250g ciupercute
400g mazare din conserva
3 linguri de smantana
2 morcovi
1 lingurita vegeta (nu este obligatoriu)
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru calit si uns placintelele
Unt pentru calit
Susan pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Scoatem mazarea din conserva o punem intr-o strecuratoare, o trecem pe sub un jet de apa si o lasam la scurs.
Curatam si spalam morcovii dupa care ii taiem rondele.
Intr-o oala punem rondelele de morcovi, adaugam apa cat sa-i acopere bine si condimentam cu sare dupa care ii punem la fiert pentru aproximativ 25-30 minute.
Spalam ciupercutele si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Intr-o tigaie punem ulei si adaugam ceapa pe care o lasam la calit pana devine usor rumenie.
Dupa ce ceapa s-a rumenit, adaugam ciupercutele si le lasam la calit.
Pieptul de pui, il spalam si il taiem cubulete.
Punem pieptul intr-o tigaie cu unt, condimentam cu vegeta, sare si piper si lasam sa se caleasca, aproximativ 10-15 minute.
Peste pieptul de pui calit, adaugam ceapa si ciupercutele calite, smantana, rondelele de morcov, mazarea, amestecam si lasam totul pe goc inca 5 minute – in cazul in care compozitia este prea lichida, puneti-o intr-o strecuratoare si lasati-o 5 minute la scurs ..
Dupa ce compozitia cu care umplem placintelele este pregatita, incepem sa lucram cu foietajul. Pe suprafata de lucru curate, intindem foaia de foietaj (pachetul de foietaj are 2 foi, m folosi pe ambele). Cu o forma rotunda taiem cerculete cu un diametru de 10cm. mie mi-au iesit 9 placintele (deci vom taia 18 cercuri, cat 2 cercuri de foietaj pentru fiecare placinta).
Pentru fiecare placinta, cum spuneam mai sus, aveam nevoie de 2 cercuri de foietaj. Cercul care trebuie pus pe fundul formei de placinta, trebuie sa-l intindem putin cu sucitorul pana obtinem dimensiunea suficient de mare pentru a acoperii forma.
Ungem forma cu o pensula imbibata in ulei.
Acoperim forma de placinta cu foaia de foietaj intinsa mai inainte.
Taiem marginile de foietaj care dau pe dinafara.
Cu o lingura umplem placintelele cu compozitia pregatita mai inainte.
Acoperim umplutura cu un alt cerculet de foietaj (de aceasta data nu mai intindem aluatul). Avem grija ca aluatul sa-l lipim bine pe margini de cel de dedesubt, pentru a nu se desface la copt.
Punem formele cu placintele intr-o tava tapetata cu foaie de copt (folosim foaia de copt pentru a nu murdarii tava in cazul in care se scurge umplutura din forme.).
Ungem cu o pensula imbibata in ulei placintelele.
Folosindu-ne de o furculita facem cateva gaurele in varful fiecarei placintele.
Presaram susan deasupra, dupa care introducem placintile in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute, la foc mediu spre rapid.
Dupa ce sunt coapte, le scoatem din cuptor si le putem servi atat reci, cat si calde.

No hay comentarios:

Publicar un comentario