domingo, 17 de febrero de 2013

Placinta cu dovlecei si ciuperci

              Placinta cu dovlecei si ciuperci



        







 Pentru aluat:

6 oua
200ml lapte
250ml ulei
250g faina
250g branza dulce de vaci
1 plic praf de copt

Pentru umplutura:

3 dovlecei medii
400g ciuperci
250ml apa
300g parizer
Marar si patrunjel proaspat
Sare, piper si vegeta dupa gust
Condimente Karmis Fit Up pentru branzeturi, oua si kefir(este un amestec de ierburi si plante aromatice, daca nu aveti folositi orice mirodenii va plac)
2 linguri cu varf de unt pentru calit
Gris pentru tapetat tava
Unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Spalam si curatam dovleceii de coaja si ii taiem cubulete mici.
Ciupercutele le spalam bine si le taiem feliute.
Parizerul il taiem cubulete mici.
Tocam marunt mararul si patrunjelul.
Intr-o tigaie mare, incapatoare, punem 2 linguri cu varf de unt, adaugam cubuletele de dovlecel si lasam 10 minute la calit. Adaugam peste dovlecei 250ml apa si ciupercutele taiate felii, condimentam cu Condimente Karmis Fit Up pentru branzeturi, oua si kefir si lasam totul pe foc pana scade apa si dovlecelul s-a inmuiat.
Adaugam in tigaie parizerul, condimentam totul cu sare si piper dupa gust, adaugam mararul si patrunjelul tocate marunt si mai lasam compozitia pe foc 10 minute dupa care o turnam intr-un strecurator pentru a se scurge bine eventualul surplus de ulei si apa.
Intr-un castron punem 4 oua, uleiul si laptele.
Amestecam intr-un castron faina cu plicul de praf de copt si o adaugam apoi in castron peste oua, lapte si ulei. Adaugam si branza dulce de vaci si mixam totul pana obtinem o compozitie pastoasa.
Ungem o tava cu unt, o tapetam cu gris si turnam in tava 3 / 4 din compozitia de aluat si peste adaugam umplutura cu dovlecei, ciupercute si parizer preparata mai inainte.
In compozitia de aluat ramasa mai adaugam 2 oua intregi mixam si turnam totul in tava, peste umplutura. Introducem placinta la cuptor pentru 40-50 minute pana se rumeneste. Se serveste atat calda cat si rece.


No hay comentarios:

Publicar un comentario