Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Pentru piepul de pui cu mazare:
700g piep de pui dezosat
1 conserva masare de 800g
1 conserva rosii in suc tomat 400g
2 linguri smantana
1 ceapa
2 frunze de dafin
Sare, piper, vegeta si chilly dupa gust
Ulei pentru prajit
Pentru garnitura de orez:
250g orez
2 cepe
Sare si vegeta dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Punem rosiile in suc tomat intr-un bol si le mixam cu blenderul, pana se transforma intr-un piure.
Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.
Taiem ceapa marunt si o punem intr-o tigaie cu ulei la calit.
Intre timp pana ceapa prinde putina culoare, taiem cubulete pieptul de pui.
Cand ceapa a devenit rumenie adaugam pieptul de pui, il condimentam cu vegeta, sare, piper si chilly dupa gust si il lasam la prajit circa 15-20 minute.
Peste pieptul de pui gata rumnit adaugam mazarea pusa la scurs si lasam totul pe foc inca 3 minute.
Adaugam si sosul tomat, 2 frunze de dafin pentru aroma, mai lasam pe foc alte 2-3 minute, cat sa dea putin in clocot.
La final adaugam 2 frunze de dafin pentru aroma si cele 2 linguri de smantana, lasam 2 minute pe foc dupa care totul este gata.
Pentru garniture de orez, punem orezul la fiert in 500ml apa. Condimentam cu vegeta si sare, dupa gust, lasam la fiert, pana ce orezul se inmoaie bine. Pe parcursul fierberii, completam apa evaporata prin fierbere.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce s-a calit, o punem la scurs intr-un strecurator si apoi o adaugam peste orezul gata fiert, condimentam cu sare si amestecam, pana se omogenizeaza compozitia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario