Oua umplute
12 oua
Pentru umplutura:
350g mazare
250g sunca York
200g Cascaval Dalia
Sare si piper, dupa gust
Pentru maioneza:
1 lingurita mustar
1 galbenus ou crud
Un praf de sare
2 linguri smantana
Ulei
Mod de preparare:
Taiem in cubulete marunte sunca.
Dam cascavalul pe razatoarea mica sau mare, dupa preferinte.
Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.
Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 lingurita mustar, 1 galbenus de ou si un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Peste maioneza obtinuta punem 2 linguri de smantana si amestecam pana se incorporeaza complet.
Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.
Dupa ce ouale s-au racit, le taiem in 2 pe lung, scoatem galbenusurile, le mai scobim putin n interior cu un cutitas – daca este nevoie. Pentru a avea stabilitate pe platou si pentru a nu se inclina in parti, in partea bombata din exterior a oului, taiem o bucatica mica din albus, astfel incat sa devina plata si sa aibe stabilitate.
Galbenusurile pe care le scoatem din ou precum si albusul scobit si partile ce pica de la indreptare, le punem intr-un castron si le pisam foarte marunt cu furculita.
Peste aceste galbenusuri si albusuri pisate, adaugam cubuletele de sunca, mazarea scursa in prealabil si cascavalul ras si amestecam totul pana la omogenizare, usor fara a sparge bobitele de mazare.
Adaugam peste compozitia rezultata maioneza preparata in prealabil si amestecam – intr-un singur sens pentru a nu se taia – pana se incorporeaza complet.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecam din nou si gata, aceasta este umplutura pentru oua.
Luam fiecare jumatate de ou in parte si o umplem cu cate o lingura cu varf din umplutura. Asezam ouale pe un platou frumos ornat – un efect frumos, pentru o masa festiva, ar fi sa folositi un pat de salata verde creata – deasupra oualor umplute presaram cascaval ras.
No hay comentarios:
Publicar un comentario