domingo, 17 de febrero de 2013

Drob din ficat, carne de pui si ciuperci

          Drob din ficat, carne de pui si ciuperci



      






Pentru compozitia de drob:
1kg ficatei de pui
1kg pulpe superioare de pui dezosate
500g ciuperci
20 fire ceapa verde (ale mele nu au fost mai mititele)
2 cepe uscate medii
1 ardei gras rosu mare
4 oua mari
1 legatura mare de patrunjel verde
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru calit
Unt cat o nuca si faina pentru tapetat tava

Pentru uns drobul deasupra:
1 ou
1 lingura pesmet
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingura de ulei

Mod de preparare:
Curatam si spalam bine ficateii, dupa care ii punem la scurs.

Spalam carnita de pui si o punem la scurs intr-o strecuratoare.

Luam o cratita, punem carnita de pui in ea, adaugam apa cat sa o acopere bine, saram si lasam la fiert 15-20 minute.

Dupa 15-20 minute, adaugam si ficatul, peste carnita de pui si mai lasam la fiert inca 10-15 minute. Atentie, nu punem ficatul la fiert odata cu canea, pentru ca ficatul are un timp de fierbere mai scurt, iar daca il lungim, se va intarii.

Dupa ce carnea si ficatul au fiert suficient, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp, curatam ceapa uscata, si o calim intr-o tigaie cu putin ulei.

Ciupercutele, le curatam le spalam bine, le taiem cubulete si le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei.

Firele de ceapa verde le curatam, le spalam bine, apoi le taiem rondele mici.

Spalam ardeiul, ii indepartam cotorul si il curatam de seminte, apoi il taiem cubulete.

Spalam bine legatura de patrunjel, indepartam coditele si il tocam foarte marunt.

Luam o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa verde si o lasam 3-4 minute la calit.

Peste ceapa verde adaugam ardeiul taiat cubulete, amestecam si mai lasam la calit alte 3-4 minute.

Dupa ce am calit usor si ardeiul si ceapa verde, tragem tigaia de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat si amestecam.

Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa pregatim compozitia pntru drob.
Punem ficatul, carnea de pui si ceapa uscata calita (ATENTIE, nu ceapa verde) intr-un robot de bucatarie, rupte in bucatele mai mici si le mixam pana obtinem aproape o pasta. Daca nu aveti robot, tocati totul cu masina de tocat carne.

Puneti pasta obtinuta intr-un castron, adaugati peste ciupercile calite, ceapa verde, ardeiul calit si patrunjelul, condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati totul pana se omogenizeaza.

In compozitia rezultata adaugati cele 4 oua batute in prealabil si amestecati din nou pana obtineti o compozitie omogena de drob.

Compozitia de drob mie mi-a ajuns pentru 2 droburi, unul mai marisor si altul mai mititel. Ungem 2 tavi de chec cu unt si le tapetam cu faina, dupa care punem in tavi compozitia de drob, avand grija sa fie indesata, fara goluri. Dam droburile la cuptor si le coacem pentru aproximativ 25-30 minute, in cuptorul preincalzit.

Intre timp pregatim compozitia cu care ungem drobul. Punem intr-un bol un ou, adaugam 1 lingura boia dulce de ardei, 1 lingura de ulei, 1 lingura pesmet si amestecam totul pana la omogenizare.

Dupa 25-30 minute, scoatem drobul din cuptor si il ungem cu compozitia preparata mai inainte, folosindu-ne de o pensula, dupa care introducem drobul din nou in cuptor la foc mai iute (dar ATENTIE, sub supraveghere) si il lasam pentru inca 10 minute, pana prinde o crusta rumenie la suprafata.

Dupa ce drobul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complct in tava, nu il scoateti cat este cald din tava pentru ca riscati sa se imprastie. Dupa ce s-a racit il scoateti din tava, il taiati felii si il serviti alaturi de alte bunatati de pe masa de Paste.


No hay comentarios:

Publicar un comentario