lunes, 18 de febrero de 2013

Ciorba de gulii

                           Ciorba de gulii











Ingrediente:
4 gulii mai mici si fragede
2 cepe
100g telina
2 morcovi
2 linguri orez
Sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei, frunza de patrunjel, dupa gust
Ulei
Smantana (dupa preferinte se poate adauga in farfurie cand se serveste ciorba)
Mod de preparare:
Curatam guliile, ceapa, morcovul si telina si le spalam.
am guliile morcovii si telina pe razatoare.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce s-a rumenit asaugam o lingurita de boia dulce de ardei si o mai lasam 1 minut pe foc.
Intr-o oala de 6 litrii punem 4 litrii de apa condimentata cu vegeta si o punem pe foc la fiert. Cand da in clocot adaugam guliile si celelalte zarzavaturi date pe razatoare si ceapa calita. Dupa 10 minute de fiert adaugam orezul spalat si ales, in prealabil si mai lasam la fiert totul inca 20 – 25 minute. Cand servim, putem adauga in farfurie o lingura de smantana si patrunjel tocat marunt.


No hay comentarios:

Publicar un comentario