Ciorba de ardei umpluti
Ingrediente:
25 ardei grasi mici
Pentru umplutura:
1kg carne tocata de porc
8 linguri orez
1 ou
Sare, piper, dupa gust
Pentru ciorba:
3 l apa
4 linguri ulei
2 linguri faina
1/2 l bulion
Patrunjel verde tocat marunt
Mod de preparare:
Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam peste orez, oul, condimentam cu sare si piper, dupa gust si amestecam toate ingredientele, pana obtinem un amestec omogen.
Spalam ardeii si le indepartam cotoarele si semintele.
Umplem ardeii cu umplutura preparata mai inainte.
Intr-o oala, punem 4 linguri de ulei la incins. Adaugam 2 linguri de faina pe care o lasam putin la rumenit, amestecand incontinuu si avand grija sa nu se arda, adaugam 1/2 l bulion si 3 l apa.
Adaugam in ciorba rand pe rand ardeii umpluti si lasam la fiert la foc mic apoi mediu, pana se fierb.
Cand luam ciorba de pe foc adauga patrunjelul tocat marut. Putem servii ciorba si cu smantana.
No hay comentarios:
Publicar un comentario