domingo, 17 de febrero de 2013

Chifteluţe glazurate

                        Chifteluţe glazurate









Pentru chiftelute:

1kg si jumatate carne de porc tocata (puteti folosi orice alta carnita doriti, amestec, sau doar de vita, pui…)
Piper si sare dupa gust
250g paine (7 felii)
200ml lapte (pentru inmuiat painea)
1 legatura patrunjel verde
2 oua crude
2 cepe mari
6 catei de usturoi
Ulei pentru prajit
3-4 linguri de faina pentru tavalit chiftelutele

Pentru sosul de usturoi cu soya:

110ml sos soya
200ml apa
105g zahar brun
170g miere

Pentru glazura:

310ml sos de soya (rezultat din amestecul ingredientelor de mai sus)
25g amidon alimentar
1 ardei iute rosu
6 catei de usturoi zdrobiti
2 linguri ulei de dovleac
125ml suc de portocala

Mod de preparare:

Spalam bine frunzele de patrunjel, indepartam coditele si tocam marunt.

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.

Punem intr-o farfurie 200,l lapte, luam fiecare felie de paine pe rand si o inmuiem pe ambele parti in lapte, dupa care o stoarcem in pumn de surplusul de lapte.

Ceapa o curatam si o taiem marunt.

Intr-un robot de bucatarie, punem ceapa tocata si feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse, si le mixam pana obtinem o pasta.

Carnea tocata o punem intr-un castron incapator, adaugam peste ea usturoiul, amestecul de ceapa si paine, 2 oua, patrunjelul verde tocat marunt, condimentam cu piper si sare dupa gust, dupa care amestecam toate ingredientele foarte bine, pana obtinem o compozitie omogena.

Din compozitia pregatita, formam chiftelutele.

Punem 3-4 linguri de faina intr-o farfurie si dam rand pe rand chiftelutele prin faina pe toate partile.

Punem intr-o tigaie ulei la incins si cand uleiul sfaraie adaugam chiftelutele. Le lasam la prajit pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Sosul de soya

Intr-un castron punem sosul de soya, adaugam apa, zaharul brun mierea si amestecam totul, pana se omogenizeaza.

Glazura

Spalam un ardei iute rosu, il curatam de samburi si cotor si il taiem foarte marunt.

Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim sub lama cutitului.

Stoarcem 110ml suc de portocala.

In sucul de portocala rezultat adaugam 2 linguri amidon alimentar, amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza.

Adaugam apoi uleiul de dovleac sau ulei normal si amestecam din nou cu telul(mie mi-a rezultat o compozitie colorata pentu ca uleiul de dovleac este colorat, daca veti folosi ulei normal, o sa ramana culoarea galbuie).

Luam o cratita turnam in ea sosul de soia praparat inaine, adaugam cateii de usturoi zdrobiti si ardeiul iute taiat foarte marunt. Adaugam si compozitia din amidon si suc de portocala si punem pe foc la fiert amestecand incontinu cu telul. Fierbem pana incepe sa ia consistenta formandu-se o glazura (sos) mai groasa.

Dupa ce am preparat glazura, dam chiftelutele prin ea si le servim ca atare sau langa diferite garnituri.

No hay comentarios:

Publicar un comentario