Chiftelute din paine si legume cu sos bechamel
Pentru chiftelute:
9 felii paine
1 ceapa mare
1 morcov mare
360g cartofi
200g mozzarella
Patrunjel verde tocat marunt
2 oua tocat marunt
Sare si piper dupa gust
5 catei de usturoi
Condiment pentru chiftele
Ulei pentru prajit
Lapte pentru inmuiat feliile de paine
Faina pentru infainat chiftelutele
Pentru sosul béchamel:
100g Unt
5 linguri Faina
500ml Lapte
5 linguri smantana
Sare dupa gust
Mod de preparare:
Tocam patrunjelul verde foarte marunt.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatorea mica.
Dam pe razatoarea mare mozzarella.
Spalam ceapa, morcovul si cartofii. Le curatam de coaja.
Dam pe razatoarea mare cartofii si morcovul.
Ceapa o taiem foarte marunt.
Intr-o tigaie cu ulei punem ceapa, cartofii si morcovul, la calit. Dupa 5 minute, adaugam si 250 ml apa si lasam sa fiarba pana ce apa se evapora.
Scoatem legumele calite intr-un strecurator si le lasam la scurs.
Intr-o farfurie punem putin lapte si muiem feliile de paine in acest lapte si pe o parte si pe alta.
Dupa ce le-am muiat, le stoarcem in pumn, cat de bine putem.
Painea muiata in lapte si apoi stoarsa, o dam apoi prin masina de tocat carne.
Avand toate ingredientele pregatite, incepem sa preparam compozitia pentri chiftelute.
Punem intr-un castron incapator painea muiata in lapte, stoarsa si data prin masina, adaugam pestelegumele calite, mozzarella data pe razatoare, usturoiul dat pe razatoare.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam patrunjelul tocat marunt, condimentul pentru chiftelute de la Fuks si ouale, dupa care amestecam compozitia bine de tot, pana obtinem o pasta bine omogenizata. Eu zic sa amestecati cu mana bine de tot.
Dupa ce compozitia este preparata incepem sa formam chiftelutele.
Punem faina intr-o farfurie si trecem chiftelutele prin faina, avand de grija sa le infainam pe toate partile.
Dupa ce am modelat chiftelutele, intr-o tigaie punem ulei la incins, iar cand acesta incepe sa sfaraie usor, punem chiftelutele la prajit, intorcandu-le pe ambele parti.
Cand devin indeajuns de rumenii, le scoatem pe o farfurie in care punem un servetel absorbant pentru a indeparta surplusul de grasime.
Punem intr-o cratita untul la topit.
Dupa ce s-a topit, adaugam faina in ploaie, amestecam si lasam putin la rumenit (1 minut), adaugam laptele si amestecam intr-una, pana incepe sa se ingroase.
Spre final adaugam sare dupa gust smantana, amestecam pana la omogenzare dupa care sosul este gata.
No hay comentarios:
Publicar un comentario