domingo, 17 de febrero de 2013

Chiftelute cu seminte de sussan si in

          Chiftelute cu seminte de sussan si in









1kg carne tocata de porc
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei gras rosu
4 catei de usturoi
1 lingurita de cimbru
Patrunjel verde tocat marunt
Piper si sare dupa gust
2 oua
4 felii de paine
Lapte pentru inmuiat feliile de paine
Susan si seminte de in

Mod de preparare:
Pregatim carnita tocata de porc. Puteti folosi si alt gen de carnita, de pui, de vita.

Spalam bine legumele. Curatam ceapa, morcovii, cateii de usturoiul, inlaturam cotorul si semintele de la ardei.

Taiem toate legumele in bucati mai mari.

Morcovii ii punem la fiert ppentru 15 minute, intr-o cratita cu apa si cu sare, dupa care ii scoatem la scurs.

Intr-un castronel punem lapte, luam feliile de paine si le inmuiem pe ambele parti in lapte, dupa care le scoatem si le stoarcem foarte bine.

Spalam si taiem marunt patrunjelul verde.

Dupa ce avem totul pregatit, punem in robotul de bucatarie urmatoarele ingrediente: ceapa, ardeiul gras, usturoiul, morcovul, painea, patrunjelul si mixam pana obtinem o pasta.

Punem carnita tocata intr-un castron incapator, adaugam peste pasta de legume, 2 oua, 1 lingurita de cimbru, sare si piper dupa gust si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena. In cazul in care compozitia iese foarte moale, adaugati in compozitie cateva linguri de pesmet. Din aceasta compozitie formam chiftelutele.

Punem semintele de susan si in intr-o farfurioara si le amestecam.

Apoi luam fiecare chifteluta in parte si o dam prin seminte pana se acopera bine pe toata suprafata.

Dupa ce am format chiftelutele si le-am dat prin seminte, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit pentru 50-60 minute, timpul de coacere poate varia, asa ca dupa 50 minute, puteti gusta si hotara daca mai este necesar sa le coaceti sau sunt gata..

Sunt foarte gustoase si foarte aratoase, minunate pentru o masa festiva, de sarbatori.

No hay comentarios:

Publicar un comentario