Cartofi deliciosi la cuptor
1kg cartofi (eu am folosit cartofi vidati)
1 capatana de usturoi
Sare dupa gust
Ulei
Mod de preparare:
In cazul meu am turnat cativa stropi de ulei intr-un vas termorezistent si am adaugat cartofii din punga, dupa care am presarat sare.
In cazul in care folositi carofi in coaja, curatati cartofii de coaja, spalatii, presarati cativa stropi de ulei in vasul termorezistent, adaugati cartofii si presaratii cu sare.
Separate cateii de usturoi din capatana (ATENTIE: nu indepartati coaja de pe ei), dupa care punetii pe fiecare in parte sub lama unui cutit si zdrobitii cu podul palmei.
Cateii de usturoi zdrobiti ii adaugam peste cartofi.
Si la final turnam ulei peste cartofi, nu foarte mult, doar atat cat sa-i stropeasca. Introducem vasul cu cartofi in cuptorul preincalzit, si lasam la foc mediu, spre final mai mare, pana se rumenesc.
Dupa ce s-au rumenit, ii servim ca atare, sau ca si garnitura alaturi de ce doreste fiecare.
No hay comentarios:
Publicar un comentario