Pages - Menu

miércoles, 15 de mayo de 2013

Desert cu zmeura

                        Desert cu zmeura

 









Ingrediente:

Sarlota:

1 ou,
 100 ml lapte,
100 gr zahar,
 5 gr gelatina,
300 ml frisca vegetala,
vanilie.

Decor:

frisca,
zmeura,
sos de zmeura.

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam bine oul cu zahar, gelatina inmuiata in lapte si il punem pe o baie de abur. Se amesteca pana capata o consistenta usor ingrosata. Cand este gata se lasa la rece. Separat se bate frisca cu vanilie , oprim separat intr-un castronel pentru decor, iar peste frisca ramasa se adauga crema rece, se amesteca usor si se pune in boluri sau cupe. Se introduc la rece cca 30 minute. Se decoreaza cu frisca, sos de zmeura , frunzulite de menta si zmeura.
Sosul de zmeura: Zmeura se paseaza, se trece printr-o sita, iar pulpa rezultata se fierbe cu zahar in proportie de jumatate. Se lasa sa fiarba cca 3 minute, apoi se lasa la rece.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario