Prajitura cu mere glazurata
Ingrediente:
Blat:
300 gr faina,
200 gr zahar,
300 gr mere rase,
150 gr miez de nuca macinat,
50 gr stafide,
5 gr bicarbonat de sodiu dizolvat in zeama de lamaie.
Glazura:
150 ml apa,
50 gr cacao,
50 gr zahar,
50 gr margarina,
1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se amesteca merele rase cu zaharul si se lasa 1o minute. Se adauga apoi faina ,nuca si bicarbonatul stins in zeama de lamaie , se amesteca usor apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deaspra se adauga stafidele din loc in loc. Se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se amesteca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic aprox 5 min.Se glazureaza cand prajitura s-a racit,apoi se portioneaza dupa preferinta.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario