Ingrediente:
Blat:
4 oua,
80 gr zahar,
1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet,
120 gr faina,
1 praf de sare.
Umplutura:
6 mere mari,
100 gr zahar,
100 gr unt,
2 pliculete zahar vanilat,
2 linguri de gris,
esenta de rom.
Glazura:
1 tableta ciocolata 100 gr
Mod de prepararre:
Merele se rad , apoi se pun la calit impreuna cu unt si zahar.Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min.
Separat se pregateste blatul: ouale se separa , batem albusurile spuma cu zahar si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza galbenusurile cu praful de copt stins in otet intr-un bol mai mare, apoi adaugam albusurile spuma.
Faina se amesteca cu sare , cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se toarna peste compozitia de mere.
Se lasa la copt, pana ce blatul devine auriu, iar prin apasare isi revine la forma initiala.
Se scoate din cuptor , se lasa sa se racesca cateva momente apoi se rastoarna pe o tava mai mare.
Se indeparteaza hartia de copt , lasam sa se raceasca complet apoi se glazureaza cu ciocolata topita.
Se introduce la rece cateva minute apoi se portioneaza dupa preferinta.
Este o prajitura rapida si gustoasa, ideala langa o cafea aromata .

No hay comentarios:
Publicar un comentario