Ingrediente:
Blat:
6 oua,
30 ml apa rece,
120 gr zahar,
1/2 plic praf de copt,
150 gr faina,
1 praf de sare.
Crema:
300 gr branza proaspata,
coaja de la o lamaie -rasa,
150 gr afine,
100 gr zahar,
50 gr gris,
2 albusuri.
Mod de preparare:
Se mixeaza si galbenusurile apoi se adauga peste albusuri.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa cca 20 min , pana este aproape copt.
Crema: branza proaspata se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, zaharul, grisul si albusurile. Se amesteca pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga afinele si amestecam usor.
Peste blatul aproape copt se adauga compozitia de branza si afine, se intinde in strat uniform si se lasa in cuptor la foc mic pentru cca 10-15 min, pana ce crema se intareste.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet, apoi se portioneaza dupa preferinta.
Se poate pudra cu zahar farin.

No hay comentarios:
Publicar un comentario