Ingrediente:
Blat:
5 oua,
100 gr zahar,
10 linguri de lapte,
10 linguri de ulei,
o lingurita praf de copt,
200 gr faina,
1 praf de sare.
Umplutura:
10 mere de vara potrivite ca marime,
50 gr zahar. Decor: zahar farin
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu zahar. Separat , intr-un bol mai mare galbenusurile se mixeaza cu ulei, lapte si sare. Adaugam peste compozitie albusurile spuma si faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca cu usor astfel incat sa obtinem o compozitie omogena.
Se toarna in tava, se intinde, apoi adaugam merele in mod uniform pe toata suprafata prajiturii.
Se introduce in cuptorul incalzit la 160 grade si se lasa la copt cca 20 min.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.
Pofta Buna!

No hay comentarios:
Publicar un comentario