Pages - Menu

viernes, 19 de abril de 2013

Prajitura cu mere de vara

                Prajitura cu mere de vara












Ingrediente:

Blat:

5 oua,
100 gr zahar,
10 linguri de lapte,
10 linguri de ulei,
 o lingurita praf de copt,
 200 gr faina,
1 praf de sare.

Umplutura:

10 mere de vara potrivite ca marime,
50 gr zahar. Decor: zahar farin

Mod de preparare:
Merele se spala, se curata de cotor si samburi, apoi se taie feliute. Intr-o cratita adaugam merele si zaharul, se amesteca si se lasa sa se caleasca cca 5 minute. Se lasa la racit pana obtinem compozitia de blat.
Albusurile se bat spuma cu zahar. Separat , intr-un bol mai mare galbenusurile se mixeaza cu ulei, lapte si sare. Adaugam peste compozitie albusurile spuma si faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca cu usor astfel incat sa obtinem o compozitie omogena.
Se toarna in tava, se intinde, apoi adaugam merele in mod uniform pe toata suprafata prajiturii.
Se introduce in cuptorul incalzit la 160 grade si se lasa la copt cca 20 min.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!


No hay comentarios:

Publicar un comentario