Turta dulce
Ingrediente:
2 oua,
100 gr zahar,
3 linguri de miere (pline),
1 praf de sare,
o lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingurita de scortisoara,
faina cat cuprinde.
Pentru decor:
zahar vanilat farin.
Mod de preparare:
Intr-un vas se sparg ouale, se adauga mierea, praful de sare, zaharul , se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins in otet, scortisoara si se amesteca. Se adauga treptat faina pana obtinem o coca potrivita pentru a o modela. Tava pentru copt se unge cu putin ulei, se tapeteaza cu hartie de copt.
Formele de turta dulce se dau in functie de preferinta.Se trec prin zahar farin , se pun in tava si se introduc la copt la foc potrivit. Se lasa la copt pana devin aurii.
Servire:
Se servesc pudrate cu zahar farin vanilat.

No hay comentarios:
Publicar un comentario