viernes, 10 de mayo de 2013

Turta dulce de Craciun

                         Turta dulce de Craciun











Ingrediente:

2 oua,
100 gr zahar,
3 linguri de miere (pline),
 1 praf de sare,
o lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingurita de scortisoara,
faina cat cuprinde.

Pentru decor:

 1 albus,
 30 gr zahar,
 cateva picaturi zeama de lamaie

Mod de preparare:

Intr-un vas se sparg ouale, se adauga mierea, praful de sare, zaharul , se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins in otet, scortisoara si se amesteca. Se adauga treptat faina pana obtinem o coca potrivita pentru a o modela. Tava pentru copt se unge cu putin ulei, se tapeteaza cu hartie de copt. Pe o planseta unsa cu putin ulei se intinde o foaie din aluatul de turta dulce cu ajutorul merdenelei , se decupeaza cu ajutorul formelor braduti, stelute, fluturasi…, se pun in tava si se introduc la copt la foc potrivit. Se lasa la copt pana devin aurii. Pentru a decora batem spuma albusul cu zahar, pana se dizolva bine, se adauga zeama de lamaie si se continua omogenizarea pana se intareste. Decorul se realizeaza cu ajutorul unui cornet format din hartie cerata. Cand am terminat de decorat turta dulce se lasa sa se intareasca cateva ore.

Servire:

Se servesc la masa de Craciun.

No hay comentarios:

Publicar un comentario