viernes, 24 de mayo de 2013

Tarta cu capsuni

                             Tarta cu capsuni













Ingrediente:

Aluat de tarta:

150 gr unt,
2 galbenusuri,
120 gr zahar,
 1 praf de sare,
 1/2 plic de praf de copt stins in otet,
 faina cat cuprinde.

Crema:

500 ml lapte,
1 plic budinca vanilie,
20 gr faina,
100 gr zahar,
vanilie.

Decor:

jeleu si capsuni

Mod de preparare:

Aluatul de tarta este un aluat fraged. Intr-un vas omogenizam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi praful de copt stins in otet, sare, si adaugam faina cat cuprinde astfel incat sa obtinem un aluat potrivit. Se introduce la rece pentru 30 minute apoi se intinde cu merdeneaua si se pune foaia de aluat in forma de tarta. Se introduce la cuptorul incalzit inainte si se coace la foc potrivit. Este gata cand devine aurie pe margini. Se lasa la racit, apoi se pune pe un platou. Crema se prepara dupa ce avem foaia de tarta coapta. Intr-un vas dizolvam zaharul, praful de budinca cu faina in lapte rece cca 50 ml. 200 gr lapte se pune la fiert, cand a dat in clocot adaugam compozitia si amestecam bine astfel incat se se fiarba uniform si sa nu se prinda. Se lasa sa fiarba 2 minute , se retrage de pe foc si se adauga vanilia. Se amesteca usor si se toarna in foaia de tarta rece. Se lasa sa se raceasca apoi decoram cu capsuni, iar la sfarsit adaugam jeleul transparent.

Servire:

Se serveste rece dupa preferinta cu frisca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario