Pages - Menu

martes, 7 de mayo de 2013

Sarlota de capsuni

                            Sarlota de capsuni

 








Ingrediente:

Foaie de rulada:

3 oua,
10 gr cacao,
40 gr faina,
1/2 praf de copt,
30 gr zahar.

Sarlota:

4 oua,
100 gr zahar,
100 ml lapte,
vanilie,
10 gr gelatina,
500 gr frisca,
300 gr capsuni,
50 gr zahar pentru capsuni.

Decor:

capsuni,
frisca ,
frunze de menta.


Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune pe o hartie de copt de dimensiunea tavii si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Dupa coacere se pudreaza cu faina si se desprinde de pe hartia de copt cu mare grija. Se lasa la rece pana obtinem compozitia de sarlota.Intr-un vas punem: gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. Capsunile se lasa de seara presarate cu zahar, se scurg de sirop si se paseaza. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga capsunile pasate, frisca batuta spuma si amestecam usor pana obtinem o compozitie uniforma. Se tapeteaza o tava inalta cu foie alimentara , se adauga compozitia de sarlota apoi punem foaia de rulada. Se introduce la rece si se lasa cca 2 ore. Se rastoarna tava cu sarlota pe o tava intinsa, se inlatura folia si se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita. Se decoreaza cu frisca , capsuni si frunze de menta.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario