Cremsnit cu vanilie si capsuni
Ingrediente:
Aluat:
500 gr foietaj
Crema de vanilie:
800 ml lapte ,
3 oua,
250 gr zahar,
150 gr amidon,
vanilie
Decor:
zahar vanilat,
frisca batuta ,
capsuni ,
frunze de menta.
Mod de preparare:
Aluatul de foietaj se imaprate in doua parti. O foaie se coace intreaga, a doua se portioneaza usor, delimitand portile. Dupa coacere prima foaie se pune intr-o tava tapetata cu folie. Crema de vanilie : ouale, zaharul si amidonul se amesteca apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece.Restul de lapte se pune la fiert .In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba incontinuare pana ce se ingroasa.Se ia de pe foc, se amesteca cu vanilie si se toarna fierbinte peste prima foaie de foietaj. Se adauga a doua foaie portionata partial, se apasa putin si se lasa la rece. Cand s-a racit se portioneaza conform foii sectionate si pudram cu zahar farin. Se decoreaza cu frisca, capsuni si frunze de menta.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario