Prajitura cu unt si capsuni
Ingrediente:
Blat:
6 oua,
120 gr zahar,
1/2 plic praf de copt,
150 gr faina,
1 praf de sare.
Crema:
125 gr unt,
1 ou,
50 ml lapte,
120 gr zahar,
esenta de vanilie,
dulceata de capsuni.
Mod de preparare:
Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa calda, adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa calda, se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Separat realizam crema:
Intr-o cratita punem zaharul laptele si oul , amestecam bine si punem la fiert amestecand bine pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cateva minute. Se pune untul taiat cuburi si se mixeaza, pana se spumeaza. Se adauga la sfarsit esenta de vanilie. Blatul se taie in 2 foi si se umple cu crema de unt. Deasupra se unge cu crema de unt si se adauga dulceata de capsuni. Se intinde cu ajutorul unei spatule. Se decoreaza dupa preferinta.Se lasa la rece 1 ora.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario